Општи информации

Потрошувачки кредит наменет за сите кредитоспособни физички лица во редовен работен однос во јавната администрација или фирми прифатливи за Банката, кои примаат плата во Банката или со плата во други Банки.

Предности

Халкбанк АД Скопје ви нуди атрактивни каматни стапки во текот на целиот рок на отплата на кредитот погоден за постоечките клиенти како и за сите идни клиенти. Максималниот рок е 12 месеци за денарски кредити. Кредитот се одобрува во рок од 24 часа по комплетирање на документацијата доколку кредитобарателот ги исполнува критериумите на Банката.

Услови за кредит

 • Износ: до 120.000 МКД
 • Максимален Рок: до 12 месеци
 • Каматна стапка: 6,00% фиксна каматна стапка , годишна стапка на вкупни трошоци (СВТ 6,20%)
 • Провизија за обработка на кредитот: 0%
 • Трошоци за кредитот:
  • 350,00 мкд  - проверка во Македонско кредитно биро  (надоместот се наплаќа пред исплата на кредитите и не се наплатува за одбиени и откажани барања),
  • 150 мкд апликација за кредит
  • меничен бланкет .
 • Кредитна способност: согласно месечните примања
 • Обезбедување: без жиранти

Често поставувани прашања

Почитувани,  Овој тип на кредит е одличен доколку имате потреба од средства за патување. За подетални информации аплицирајте онлине тука или јавете се на: 02/3240-816; 02/ 3250-965.

Вие сте на ред. 

Биди информиран за

ДЕТСКО
ШТЕДЕЊЕ

Штеди за твоите деца

Земи ја твојата

КРЕДИТНА КАРТИЧКА

Ти плаќаш,
Ние те наградуваме со бонус!

Оди на

Е-банкарство

Прави Банкарски трансакции
од секаде!

Copyright 2014 HALKBANK АД Скопје. Сите права задржани.