Опис

Опис на кредитот

Еснаф кредитот од Халкбанк нуди поволни услови за Т.П, Микро и  Мали претпријатија кои сакаат да го прошират својот бизнис. Со Халкбанк вие имате партнер кој посветено работи за проширување на вашиот бизнис.

Карактеристики

Карактеристики

  • Денарски кредит со каматна стапка од:
    • Од 5% годишно, фиксна за кредити со рок на отплата до 12 месеци
    • Од 3,75 п.п.+РКС годишно, за кредити со рок на отплата над 12 месеци. Каматна стапка не пониска од 5% годишно
  • Максимален износ до 300.000,00 МКД вкупна изложеност во банката;
  • Провизија на обработка на кредитот 1,5% од износот на кредитот, еднократно однапред;
  • Начин на враќање со еднакви месечни ануитети.

Услови

Услови за кредит

Намена: За основни и обртни средства.

Целна група: Т.П, Приватни Микро, Мали претпријатија според ЗТД (правни лица), со позитивни финансиски резултати во тековното работење.

Биди информиран за

ДЕТСКО
ШТЕДЕЊЕ

Штеди за твоите деца

Земи ја твојата

КРЕДИТНА КАРТИЧКА

Ти плаќаш,
Ние те наградуваме со бонус!

Оди на

Е-банкарство

Прави Банкарски трансакции
од секаде!

Copyright 2014 HALKBANK АД Скопје. Сите права задржани. | Политика за приватност | Политика за колачиња