Карактеристики

Карактеристики

Придонесете за Вашето готовинско работење со Mastercard Бизнис револвинг кредитни картички. Mastercard Бизнис револвинг кредитна картичка е меѓународна кредитна картичка, која може да се користи за плаќање на стоки и услуги (трошоци за забава, хотелско сместување, патни трошоци , за спроведување на интернет трансакции (хотелски резервации, купување на авио билети ...) и за повлекување готовина, во земјата и во странство за бизнис потреби.

Картичката функционира на принцип на минимална месечна отплата на само 10% од износот на користениот кредит во тековниот месец.

Доколку не сте корисник на Mastercard Бизнис револвинг кредитната картичката може да аплицирате преку апликацијата или во најблсиката филијала/експозитура на Халкбанк АД Скопје.

Доколку би сакале да бидете информирани за секоја Ваша трансакција преку СМС порака, Ве молиме пополнете и испратете ја Апликацијата за СМС инфо до најблиската филијала на Халкбанк А.Д Скопје.

Картичките издадени од Халкбанк АД Скопје ги поседуваат највисоките стандарди за безбедност во интернет плаќањата (3D Secure - Verified by Visa - VbV и MC Secure Code).

Предности

 Предности

Mastercard Бизнис револвинг кредитната картичка функционира на принцип на минимална месечна отплата на само 10% од износот на користениот кредит во тековниот месец

  • 24/7 часовна поддршка за корисници насекаде во светот преку ХЕПЛ 24 контакт центар help24@halkbank.mk или на тел +389(0)2 3296 330
  • Можност за користење на расположливиот лимит на Mastercard Бизнис револвинг кредитната картичка секаде каде што е означено логото на Mastercard.
  • Бизнис картичките се практичен начин за плаќање на сите корпоративни клиенти.
  • Mastercard Бизнис револвинг кредитната картичка може да се издаде на неколку корисници и за секоја картичка издадена е можно да се дефинира лимит на потрошувачката на дневна и месечна основа во земјата и во странство
  • Можете да аплицирате за Mastercard Бизнис револвинг кредитната картичка преку апликацијата или во најблиската филијала/експозитура на Халкбанк АД Скопје.

Lounge Key

Провизии

Провизии

Надомест за издавање на основна картичка 200 денари
Надомест за издавање на дополнителна картичка  100 денари
Надомест за реиздавање на основна/дополнитена картичка  100 денари
Надомест за Реиздавање на основна/ дополнителна картичка пред истек на рокот (уништена/изгубена..) 300 денари
Надомест за итна изработка на картичка  800 денари 
Надомест за неоснована рекламација  800 денари 
Подигање на готовина на банкомати на Халк Банка 3% или мин.200 денари
Подигање на готовина на банкомати на други банки 3,5% или мин.250 денари
Подигање на готовина на шалтерите на банката 3,5% или мин.250 денари
Подигање на готовина на шалтерите на други банки 3,5% или мин.250 денари
Годишна членарина по картичка 1.500 денари *месечна наплата по 125 денари
Надомест за издавање на фактура Без надомест
Надомест за опомена  100 денари
Блокирање на картичка по барање на клиент преку хелп 24,емаил или писмено Без надомест
Деблокирање на картичка по барање на клиент преку хелп 24, емаил или писмено 200 денари
Сетирање на пин Без надомест
Промена на пин на шалтер 150 денари
Износ на кредитен лимит Врз основа на кредитни политики
Издавање на потврда за кредитна картичка  300 денари
Промена на кредитен лимит 300 денари

Прашања

Најчесто поставувани прашања

Како можете да аплицирате за кредитна картичка?

Потребно е да ја посетите најблиската филијала/експозитура на Халкбанка АД каде ќе мора да се процени Вашата кредитоспособност и ќе можете да ја подигнете потребната документација за аплицирање или да поднесете апликација преку нашиот web  и одговорното лице да Ве контактира.

Колку долго трае процедурата за издавање на нова картичка?

Процедурата одзема  2 работни дена како би можела картичката да се достави до филијалата за која корисникот се одлучил да ја подигне, и за истото ќе биде известен преку СМС.

Како можам да добијам извештај за мојата кредитна картичка преку e-mail?

Внесете ги потребните информации на компанијата во следното барање тука и контактирајте со најблиската филијала на Халкбанк А.Д Скопје.

Дали е потребна дополнителна картичка за плаќање во странство?

Корисникот на основната картичка и корисниците на дополнителните картички може да извршуваат трансакции секаде во светот каде што логото на  Mastercard логото е прикажано.

Биди информиран за

ПОТРОШУВАЧКИ
КРЕДИТИ

Кажи ја Твојата потреба!

Биди информиран за

ДЕТСКО
ШТЕДЕЊЕ

Штеди за твоите деца

Оди на

Е-банкарство

Прави Банкарски трансакции
од секаде!

Copyright 2014 HALKBANK АД Скопје. Сите права задржани. | Политика за приватност | Политика за колачиња