Опис

Опис

Раат кредит од Халкбанк нуди едноставно решение за финансирање на трајни обртни средства, како и останати тековни обврски на бизнисите чиј деловен циклус е подолг од една година.  Концепиран да Ви овозможи доволен рок на отплата на средства под конкурентни услови, Раат кредит од Халкбанка е Вашата финансиска алатка која ќе Ви овозможи стабилно функционирање и во најбурните времиња.

Услови

Услови за кредит

Износ на кредит      

 • До 600.000 МКД за Микро претпријатија
 • До 1.200.000 МКД за Мали претпријатија
 • До 6.000.000 МКД за Средни и Големи претпријатија

Намена: За трајни обртни средства

Целна група: Микро, Мали, Средни и Големи претпријатија (правни лица), со позитивни финансиски резултати во тековното работење.

Валута: Денарски Кредит (MKD)

Каматна стапка:

  • До 600.000 МКД за Микро претпријатија ;
   • Од 6,5% годишно, фиксна за кредити со рок на отплата до 12 месеци
   • Од 5,25 п.п.+РКС годишно, за кредити со рок на отплата над 12 месеци. Каматна стапка не пониска од 6,5% годишно
  • До 1.200.000 МКД за Мали претпријатија
   • Од 5,5% годишно, фиксна за кредити со рок на отплата до 12 месеци
   • Од 4,25 п.п.+РКС годишно, за кредити со рок на отплата над 12 месеци. Каматна стапка не пониска од 5,5% годишно
  • До 6.000.000 МКД за Средни и Големи претпријатија
   • Од 4,5% годишно, фиксна за кредити со рок на отплата до 12 месеци
   • Од 3,25 п.п.+РКС годишно, за кредити со рок на отплата над 12 месеци. Каматна стапка не пониска од 4,5% годишно

  Надомест за обработка: 0,7 % од износот на кредитот, еднократно, однапред.

  Рок: До 24 месеци

  Начин на враќање: Револвинг

  Биди информиран за

  ДЕТСКО
  ШТЕДЕЊЕ

  Штеди за твоите деца

  Земи ја твојата

  КРЕДИТНА КАРТИЧКА

  Ти плаќаш,
  Ние те наградуваме со бонус!

  Оди на

  Е-банкарство

  Прави Банкарски трансакции
  од секаде!

  Copyright 2014 HALKBANK АД Скопје. Сите права задржани. | Политика за приватност | Политика за колачиња