Согласно континуираниот подем на економската соработка со Турција во последниве години, ХАЛКБАНК АД Скопје ја воведе конвертибилноста на денарот за турската лира.

Со ЕКСКЛУЗИВНОТО воведување на ТУРСКАТА ЛИРА како активна валута на девизната курсна листа на Банката, компаниите кои имаат деловна соработка со турски компании, сега својот девизен платен промет можат да го вршат директно во турски лири (приливи и одливи на девизна сметка т.е. дознаки, акредитиви, кредитно гаранциско работење и сл.)

Со овој ЕКСКЛУЗИВИТЕТ за директно коистење на ТУРСКАТА ЛИРА во однос на девизниот платен промет, се заокружува во целост актуелниот бенефициран статус на компаниите (наплати и плаќања со Турција), во однос на:

  • Експедитивноста- брзина и точност
  • Економичноста- најниски трошоци
  • ОРИГИНАЛНО ПЛАЌАЊЕ ВО ТУРСКИ ЛИРИ

Со можноста за директно фактурирање во ТУРСКИ ЛИРИ, се обезбедува значаен позитивен финансиски бенефит во одност на конверзиите во ЕУР и/или УСД, како најчеста досегашна пракса при извршувањето на меѓусебните плаќања со Турција.

Искористете ги ексклузивните банкарски услуги преку ХАЛКБАНК АД Скопје.

За сите дополнителни информации, сугестии и консултации контактирајте ги нашите девизни дилери*, референти за девизно работење од филијалите.

Најголемите поволности секогаш се во ХАЛКБАНК!

*контакт тел: 02 3250-948, 3250-914, 3250-915, 3240-842

Бидете информирани за

КРЕДИТ СО ДЕПОЗИТ

Земи
Кредит со депозит

Земи ја твојата

КРЕДИТНА КАРТИЧКА

Ти плаќаш,
Ние те наградуваме со бонус!

Оди на

Е-банкарство

Прави Банкарски трансакции
од секаде!

Copyright 2014 HALKBANK АД Скопје. Сите права задржани. | Политика за приватност | Политика за колачиња