Поради зголемениот број на студенти кои доаѓаат директно од Турција во последниве години, ХАЛКБАНК АД Скопје ја воведе конвертибилноста на денарот за турската лира.

Студентите кои престојуваат во Р. Македонија можат во целост да го вршат меѓусебниот платен промет со Турција под најповолни услови, директно во турски лири: приливи и одливи на девизна сметка, готовинска и безготовинска купопродажба на турски лири за денари, вложување и подигањe на готовина и сл.

Директната конверзија е креирана за да го олесни секојдневието на сите кои се со постојан или привремен престој во Р. Македонија, а се со цел да се избегне досегашната пракса каде плаќањата се извршуваат во ЕУР или УСД.

Искористете ги ексклузивните банкарски услови и студирајте како да сте дома.

Бидете информирани за

КРЕДИТ СО ДЕПОЗИТ

Земи
Кредит со депозит

Земи ја твојата

КРЕДИТНА КАРТИЧКА

Ти плаќаш,
Ние те наградуваме со бонус!

Оди на

Е-банкарство

Прави Банкарски трансакции
од секаде!

Copyright 2014 HALKBANK АД Скопје. Сите права задржани. | Политика за приватност | Политика за колачиња