Исполнете ги сите ваши итни потреби со дозволеното пречекорување на трансакциска сметка во Халкбанк

Предвремено трошење на расположливите парични средства може да му се случи на секој од нас. Во таква непланирана ситуација најчесто се осврнуваме кон барање позајмици од пријатели и роднини или паричен заем од финансиска институција, како би можеле непречено да продолжиме со задоволување на моменталните потреби...

Откријте какви привилегии добивате доколку сте приматели на плата во Халкбанк

Тешко е да се замисли животот и секојдневието без широката палета на производи на банката. Покрај можностите за парични заеми, депонирање готовина и други банкарски услуги, голем број на иновативни банкарски производи и услуги го олеснуваат секојдневното функционирање во заедницата...

Октомври - вистинско време за остварување добар план

Нема вистинско време за добар план. Добриот план треба да се реализира веднаш, без многу двоумење и премислување. Искористете го моментот, донесете одлуки сега и веднаш и осмелете се да ја предизвикате иднината...

Халк Еко - будење на еко свеста

Месецов е во знакот на еко – активностите кои Халкбанк АД Скопје ги промовира преку својата апликација https://halkeco.mk/...

Детските желби се за остварување, иднината е за планирање

Детските желби се за остварување, а родителската грижа значи и влог за остварување на тие желби во иднина...

Време е за нов дом – време е за поголема радост

Со почетокот на пандемијата, современиот начин на живот навистина доживеа значителни промени. Но, тоа не значи дека животот престанува – напротив, тој има свои начини на кои успешно ги трансформира навиките, идеите, плановите…

Бидете во чекор со своето време и пари, уживајте повеќе во она што е ваше

Луѓето имаат различни начини преку кои се релаксираат и го поминуваат своето слободно време. Има и такви кои постојано се во движење, спортуваат, џогираат, имаат безброј обврски насекаде и за нив времето е драгоцено...

Желбите нѐ движат – нова можност за полесно остварени цели

Колку желби ви останаа неостварени во изминатата година, година ипол?..

Онлајн депозит – Кликни и штедењето започнува!

Колку пати сте помислиле на најбрз начин да завршите некоја домашна обврска без да бидете физички присутни онаму каде што би можеле се’ да завршите и од далечина?..

Кориснички искуства во е-трговијата

Светот во кој живееме, постојано се менува и добива нови насоки преку кои функционира дигитално. Далечината помеѓу потрошувачката индустрија и крајниот купувач веќе е се помала...

Поедноставете си ги навиките

Колку пати сте се нашле во ситуација кога сте го заборавиле паричникот, сте го оставиле во автомобил или сте изумиле да го земете, а сте тргнале да купувате нешто? Луѓе сме, се случуваат и такви моменти. Но тоа не значи дека треба да се грижите дека не постојат начини за поедноставување на тие ситуации. Освен што можете да „побарате помош од пријател“, можете и вие да бидете оној кој ќе помогне во ситуација кога некој е во ситуација да му се потребни пари.

Пролетно освежување на животот

Секоја пролет имаме различна потреба да го „разбудиме“ животот на некое ново ниво за нас. Дали тоа ќе биде нова фризура, план за релакс викенд, курс за професионално усовршување, преуредување на дворот или целиот стан, топлите температури создаваат поинаков елан и желба да направиме нешто повеќе за себе и за нашиот живот.

Што значи поставување финансиски цели?

Како што во животот имаме цел да постигнеме одредени нивоа во работата, професионалните и приватните односи, голем и важен дел е да постигнеме и одредена финансиска стабилност. Кога времињата се предизвикувачки, нестабилни, има препреки и многу промени, ова е навистина силна и важна алка во процесот на менаџирање на Вашите финансии.

Многубројните бенефиции на платежните картички

Различниот избор и различните придобивки кои се добиваат со користењето на картичките се она што на секој потенцијален корисник му е најважно. Приоритетот е секогаш ефикасна и брза услуга, достапност и можност за проверка на личните средства во секое време.

Еколошки свесна иднина

И покрај големите промени и предизвици што новото време ги носи, човечкиот фактор за промена, останува многу битен кога е во прашање еко свеста и иднината на нашите генерации. Навиките на луѓето се менуваат, подобруваат, а во голема мера откако се случи пандемијата, контекстот е изменет и се поставуваат важни прашања околу рециклирањето, користењето обновливи извори на енергија, потрошувачките навики, но и сериозното учество во промените.

Значењето на малите бизниси

Пандемијата почна и уште трае. Животот се промени, се променија и навиките, но и бизнис заедницата. Многу нешта навистина нема да бидат исти како порано. Она што е најважно во ваквите сериозни, а сепак предизвикувачки ситуации е – поддршката. Не само на глобално, туку и на локално ниво, во околината во која работиме, купуваме, трошиме, продаваме…

Заштедете пари, заштедете време - уживајте во празниците

Како да почнете? Пред се’, направете си план за трошење. Почнете од наједноставните, месечни трошоци. Имајте го предвид и времето што го одвојувате за да плаќате сметки. Ако досега не сте пробале да направите било каков список, или барем насока за трошење – ние ќе ви посочиме неколку лесни начини.

Водич за раст - неколку совети за вашиот стартап

Како основач на вашиот стартап, лесно можете да се изгубите во секојдневните одлуки, големи и мали – кои ви трошат часови од вашата иднина. Понекогаш може да се чувствувате како да сте на неистражен терен, и како одново да го барате вашиот пат. Но, кога ќе се вратите чекор назад, можеби ќе откриете дека не сте сами. Многу основачи се соочуваат со истите предизвици, а некои од нив добија поинаква сила, од друга страна.

Златни можности за вашите пари

Колку често сте во недоумица околу користењето на бенефитите од вашите платежни картички? Ние ви истакнуваме три поволности на кои треба да обрнете внимание при избор на вашата платежна картичка и начинот на кој истата ќе ја користите.

Одблизу со банката - Важни се луѓето!

Со цел да ги воведеме луѓето во работата на една банка, направивме кус информативен прашалник со најчестите прашања поврзани со услугите.

И економијата зависи од вакцинацијата - не можеме да ја избегнеме таа реалност

Глобалната економија ќе се прошири за 4% во 2021 – Но, вакцинацијата ќе биде клучна за одржливо закрепнување. Развојните ризици ќе останат дел од економската активност, а приходите ќе бидат ниски додека трае овој период.

Иднината на банките

До 2030, банките ќе бидат целосно дигитализирани, целосно поврзани едни со други, водени од постоечките внатрешни информации и целисходни.

Што се случуваше во 2020 на економски план и што да очекуваме во 2021

Дали ќе има значително опоравување на економски план во 2021 година? Останува да видиме.

Штедење наспрема вложување (инвестиција) - што е разликата?

Да се штеди или да се инвестира значи одвојување или собирање средства за вашата иднина. Најдобрите методи зависат од вашите потреби, навики и цели.

Безбедни кредитни картички

Безбедни кредитни картички – што значи ова? Дали треба да сте на „готовс“ од некаков упад во вашите пари? Апсолутно не. Треба само проактивно да делувате на безбедноста на вашите трансакции и да избегнете евентуални потешкотии.

Секогаш пристап до вашите пари - Банкомати

Тешко е да се замисли современиот начин на трансфер на пари без банкомати. Во динамично време, кога луѓето се дел од глобалниот пазар, можноста да се подигнат средства во кое било време и кој било дел од светот, е навистина важна придобивка.

Дозволено пречекорување на средства - како до најбрз начин на покривање на вашите моментални потреби?

Колкупати ви се случило да сфатите дека месецот нема да може да се „покриете“ со платата? И дека ќе ви биде потребна прераспределба или пречекорување на вашиот буџет, затоа што имате трошоци за многу работи? На децата им требаат нови обувки, роденденот на партнерот/ката е зад аголот, автомобилот треба да се регистрира… И сето тоа бара некакво менаџирање на вашите приливи. Верувајте дека и вакви периоди лесно може да ги изменаџирате со неколку предлози.

Пет начини како да го научите вашето дете да раководи со пари

Секој родител сака да му обезбеди повеќе на своето дете. Со самото станување родител, нашата одоговорност се зголемува, притоа треба да имаме долгорочен план за финансиската сигурност за детето и неговата иднина. Притоа, секако е потребно да го научиме детето што значат парите и дека треба да има правилен однос со нив.

Биди финансиски свесен - биди финансиски писмен

Еден од поголемите недостатоци во системот на формална едукација во целиот свет е финансиската едукација. Таа треба да има за цел да објасни што да правиме со парите кога ќе ги заработиме.

Неколку важни совети при подигнување кредит

Доколку сте пред одлука за надополнување на вашите финансии преку банкарски кредит, ова се неколку прашања што треба си ги поставите, со цел да донесете правилна одлука во реализирање на вашата потреба.

Мобилно банкарство - некогаш и сега

Банкарската индустрија доживува драматични промени низ годините. Иако генералната слика е дека корисниците влегуваат во филијалите за да подигнат пари, да префрлат средства или да бараат информации, сепак во поново време, огромен број од корисниците основните финансиски трансакции ги прават преку дигиталното и мобилно банкарство.

Пет начини со кои правилно може да користите кредитни картички

Кредитните картички се еден од најпаметните начини на плаќање и ако правилно ги користите, може да ви овозможат одличен резултат. Иако многумина од нас трошат повеќе затоа што „не ги чувствуваат“ виралните средства, сепак има неколку практични начини, или барем совети со кои може да си ги подобрите потрошувачките навики...

Сакам да штедам и додека трошам

Ќе си речете – невозможно е да се штеди додека се троши. Сепак, има неколку различни начини на кои можете да го направите тоа. Секојдневниот шопинг, онлајн порачка на пица, неколкуте парфеми што ги посакавте за зимава… Има многу нешта на кои може да посветите внимание, а еве и неколку начини преку кои можете да ја примените оваа навика.

Дали е време да инвестирам во нов дом

Да се има сопствен дом е можеби најголемиот влог на денешното живеење и долгорочна визија  за иднината.

Какви станаа потрошувачките навики на луѓето во пандемија?

Минатата година беше предизвикувачка на многу полиња, особено за прифаќањето одредени  нови начини на живот – работа од дома, шопинг онлајн… Пандемијата  некако направи да сме посвесни за нештата што ги користиме, поседуваме, бараме. Во голема мера, да се купува во време на пандемија, значи да се биде прагматичен и да се ползуваат тековните онлајн банковни  платформи и платежни картички, со кои безбедно може да се направи трансфер на пари.

Како до моја е-продавница?

Минатата година беше преполна со промени. Многу од компаниите се приспособуваа на новите начини на продажба, со цел да ги задржат купувачите. Со моќта на дигиталната технологија, некои трендови се искачија на врвот во 2020-та бидејќи пандемијата постави такви правила на игра. Иновацијата беше неизбежна, a промените што го потресуваат економскиот пазар се уште една причина да се размисли каква ќе биде иднината на плаќањето.

Copyright 2014 HALKBANK АД Скопје. Сите права задржани. | Политика за приватност | Политика за колачиња