Карактеристики

Карактеристики

Најбрзо кон секоја страна на светот.

Со Western Union Ви ја нудиме можноста за брз трансфер на пари преку  Филијалите на Халкбанк!

ХАЛКБАНК АД Скопје е овластен агент на Western Union за територијата на Р. Македонија.

Едноставно и сигурно примете или испратете готовина низ целиот свет! Western Union во Македонија работи исклучиво со EUR и USD.

Western Union услугата е на располагање преку 38 точки, во секоја Филијала на Халкбанк АД Скопје.

38 - те Филијали брзо и ефикасно ќе ги проследат Вашите средства до посакуваната дестинација.

Услугата за подигање средства Ви е достапна и во  попладневните часови преку Филијата во Рамстор Мол  секој  ден до 22:00 часот!

Со Халкбанк бидете најбрзо на секоја страна на светот! Посете ја најблиската филијала на Халкбанк и бидете дел од успешната приказна на Western Union.

Тарифник за Western Union

Предности

Предности

Испраќање пари:

 1. 1. Едноставно дојдете на една од локациите на Халкбанк АД Скопје и пополнете го формуларот за испраќање на пари.
 2. 2. Предадете го пополнетиот формулар на операторот за што добивате потврда со контролен број.
 3. 3. Известете го примачот за трансферот (кој ги праќа парите, колкава сума и задолжително соопштете го контролниот број).
 4. 4. Парите можат да бидат исплатени истиот момент на личноста која сте ја назначиле за примач.

Примање на пари:

 1. 1. Потврдете дека парите се пратени преку агент на Western Union.
 2. 2. Испраќачот треба да ве извести за тоа кога ги пратил парите и колкав е износот.
 3. 3. Откако сте известени за трансферот, дојдете на една од локациите на Халкбанк АД Скопје. Потврдете ја својата идентификација и пополнете го формуларот за подигање пари.
 4. 4. Доколку податоците од трансферот се совпаѓаат со податоците од личната идентификација, а притоа и контролниот број е точен, парите ќе ви бидат исплатени истиот момент.

Документи за идентификација со кои можете да подигнете или испратите средства се исклучиво важечка лична карта или пасош за резиденти односно само важечки пасош за нерезиденти.

Напомена

Напомена

Трансферот нема да биде спроведен доколку:

 1. 1. Документот за идентификација е со изминат рок
 2. 2. Трансферот не е на ваше име
 3. 3. Во податоците за име и презиме недостасува или е допишано уште едно презиме ( доколку имате две презимиња или татково име )

Законски ограничувања:

 1. 1. Максимален износ кој може да се испрати од Македонија кон друга земја е 2.500,00 евра од едно физичко лице во еден месец
 2. 2. Максимален износ кој може да се подигне во Македонија е 5.000,00 евра дневно од едно физичко лице

НАПОМЕНА:

Доколку парите ги подигнете / испратите од било кое друго место, надвор од наведените локации, ХАЛКБАНК не сноси никаква одговорност ниту пак прима каква и да е рекламација за тој трансфер.

За повеќе информации обратете се на 02/ 31 31 889

Бидете информирани за

КРЕДИТ СО ДЕПОЗИТ

Земи
Кредит со депозит

Земи ја твојата

КРЕДИТНА КАРТИЧКА

Ти плаќаш,
Ние те наградуваме со бонус!

Оди на

Е-банкарство

Прави Банкарски трансакции
од секаде!

Copyright 2014 HALKBANK АД Скопје. Сите права задржани. | Политика за приватност | Политика за колачиња