Карактеристики

Карактеристики

Заштедете  го Вашето време и пари користејќи ја Бизнис кредитната картичка на Халкбанк А.Д Скопје

Организирајте и раководете со Вашиот бизнис на едноставен и сигурен начин.

Visa Business кредитната картичка е интернационална картичка за правни лица. Картичката може да се користи за купување на добра и услуги (хотелско сместување, патувања, купување на опрема..) во земјата и во странство како и интернет трансакции (резервации по хотели, online купување на авионски билети и сл).

Картичките издадени од Халкбанк АД Скопје ги поседуваат највисоките стандарди за безбедност во интернет плаќањата (3D Secure - Verified by Visa - VbV и MC Secure Code).

Доколку не сте корисник на Visa Business кредитната картичката може да аплицирате  преку апликацијата или во најблиската филијала/експозитура на Халкбанк АД Скопје.

Доколку би сакале да бидете информирани за секоја Ваша трансакција преку СМС порака, Ве молиме пополнете и испратете ја Апликацијата за СМС инфо до најблиската филијала на Халкбанк А.Д. Скопје.

Предности

Предности

  • Со Visa Business кредитната картичка на  Халкбанк А.ДСкопје ќе си го поедноставите управувањето на Вашиот бизнис. Ви обезбедува значителна ефикасност во располагањето со средствата на правното лице и истата претставува сигурна поддршка во исполнувањето на ден-за-ден бизнис обврските.
  •  Употребата на бизнис платежните картички го подобрува квалитетот на Вашите бизнис патувања, ги прави Вашите исплати побрзи, поедноставни и побезбедни, ја намалува потребата за носење на готовина  и обезбедува лесна и транспарентна контрола на бизнис трошоците. 
  • 24/7 часовна поддршка за корисници насекаде во светот преку ХЕПЛ 24 контакт центар help24@halkbank.mk или на тел +389(0)2 3296 330
  • Бизнис картичките се практичен начин за плаќање на сите корпоративни клиенти.
  • Тие може да се издадат на неколку корисници и за секоја картичка издадена е можно да се дефинира лимит за потрошувачката на дневна и месечна основа во земјата и во странство
  • Можете да аплицирате за Visa Business крединтата картичка преку апликацијата или во најблиската филијала/експозитура на Халкбанк АД Скопје.

Провизии

Провизии

Надомест за издавање на основна картичка 200 денари
Надомест за издавање на дополнителна картичка  100 денари
Надомест за реиздавање на основна/дополнитена картичка  100 денари
Надомест за Реиздавање на основна/ дополнителна картичка пред истек на рокот (уништена/изгубена..) 300 денари
Надомест за итна изработка на картичка  800 денари
Надомест за неоснована рекламација  800 денари
Подигање на готовина на банкомати на Халк Банка 3% или мин.200 денари
Подигање на готовина на банкомати на други банки 3,5% или мин.250 денари
Подигање на готовина на шалтерите на банката 3,5% или мин.250 денари
Подигање на готовина на шалтерите на други банки 3,5% или мин.250 денари
Годишна членарина на основна картичка 1.200 денари *месечна наплата по 100 денари
Годишна членарина на дополнителна картичка 600 денари *месечна наплата по 50 денари
Надомест за издавање на фактура Без надомест
Надомест за опомена  100 денари
Блокирање на картичка по барање на клиент преку хелп 24,емаил или писмено Без надомест
Деблокирање на картичка по барање на клиент преку хелп 24, емаил или писмено 200 денари
Сетирање на пин Без надомест
Промена на пин на шалтер 150 денари
Износ на кредитен лимит Врз основа на кредитни политики
Издавање на потврда за кредитна картичка  300 денари
Промена на кредитен лимит 300 денари

Прашања

Често поставувани прашања

Што клиентот треба да приложи како колатерал за бизнис картичка?

Обезбедување за бизнис картичка може да биде комбинација на следниве услови: 

  • Во рамките на Рамковната линија -договор  кој клиентот веќе  го користи во Халкбанк АД Скопје
  • Дозвола издадена од компанија/ сопственик на компанијата и / или менаџер на компанијата
  • Други инструменти прифатливи за Банката

Како можам да добијам извештај за мојата кредитна картичка преку e-mail?

Внесете ги потребните информации на компанијата во следното барање тука и контактирајте со најблиската филијала на Халкбанк АД Скопје.

Дали е потребна дополнителна картичка за плаќање во странство?

Корисникот на основната картичка и корисниците на дополнителните картички може да извршуваат трансакции секаде во светот каде што логото на  Visa логото е прикажано

Каде можам да аплицирам за бизнис кредитна картичка?

Во секоја филијала на Халкбанк можат да се направат сите банкарски активности кои ви се потребни како клиент. Во најблиската филијала на Халкбанк можете да побарате барање за бизнис картичка.

Биди информиран за

ПОТРОШУВАЧКИ
КРЕДИТИ

Кажи ја Твојата потреба!

Биди информиран за

ДЕТСКО
ШТЕДЕЊЕ

Штеди за твоите деца

Оди на

Е-банкарство

Прави Банкарски трансакции
од секаде!

Copyright 2014 HALKBANK АД Скопје. Сите права задржани. | Политика за приватност | Политика за колачиња