Карактеристики

КАРАКТЕРИСТИКИ

Секогаш во предност !

Visa Platinum ексклузивна дебитна картичка наменета за физички лица која е поврзана со трансакциската сметка.

Прва  Visa Platinum картичка издадена во Р.Македонија, дел од премиум клубот на Халкбанк АД Скопје  

Visa Platinum е меѓународна картичка наменета за безготовински трансакции, која поддржува интернет плаќање и можност за користење на Вашите расположливи средства 24/7.

Можност за бесконтактни трансакции за кои пин авторизација и авторизација со личен потпис не е потребна за трансакции до висина на лимитот одреден од Банката (2.000,00 мкд) или до лимитот за бесконтактно плаќање поставен на терминалот кој прифаќа бесконтактни картички.

Користењето на картичката е без провизија за плаќање во трговската мрежа и без провизија за подигање на готовина од банкоматите на Халкбанк А.Д. Скопје и банкоматите во странство.

Со Visa Platinum картичката станувате член на Премиум клубот на Халкбанка.

Visa Platinum издадена од Халкбанк А.Д. Скопје ги поседува највисоките стандарди за безбедност во интернет плаќање (3D Secure - Verified by Visa – VbV).

За дебитната картичка Visa Platinum може да аплицирате во најблиската филијала/експозитура на Халкбанк или онлине преку нашата апликација. За да бидете информирани за секоја Ваша трансакција преку СМС инфо може да ја пополните апликација за смс инфо или да ја доставите во најблиската филијала на Халкбанк А.Д Скопје или на емаил: help24@halkbank.mk

Предности

ПРЕДНОСТИ

Секогаш во предност!

Како корисник на Visa Platinum имате можност за користење на предностите и привилегиите во земјата и во странство.

 • Повлекување готовина без надомест во странство 

Можност за користење на над 1,9 милиони банкомати низ светот

 • Станувате дел од Premium Club
 • Безбедни плаќања – Во 10.000.000 продажни места низ светот
  • 3D Secure- Verified by VISA
  • Pаy Wave технологија
 • СМС инфо без надомест

Бидете информирани за секоја трансакција и состојба на сметка

 • Електронско банкарство и М-банкарство – без еднократен надомест за ЛИБ токен и без месечно одржување​

  Планирање и следење на Вашите финансии

  Lounge Key Пристап во над 1200 Lounge Key ресторани. Првите две посети во текот на една календарска година се без надомест за имателот на картичката.

  Сите корисници на Visa Platinum дебитната картичка имаат дополнителни привилегии и предности овозможени од Visa.

  *Халкбанк А.Д Скопје не наплаќа провизија за повлекување готовина од АТМ во странство со VISA Platinum дебитна картичка.

  *Доколку банката опслужувач на АТМ наплаќа провизија за услугата, на самиот екран ќе Ви биде прикажана порака пред да се процесира трансакцијата.

  Провизии

  Провизии

  Надомест за изработка на основна картичка 700 денари
  Надомест за изработка на дополнителна картичка 700 денари
  Надомест за Реиздавање на основна/ дополнителна картичка 200 денари
  Надомест за Реиздавање на основна/ дополнителна картичка пред истек на рокот (уништена/изгубена) 300 денари
  Надомест за итна изработка на картичка  800 денари
  Надомест за неоснована рекламација  800 денари
  Годишна членарина на основна картичка Првата година без надомест *Секоја наредна 700 денари
  Годишна членарина на дополнителна картичка Првата година без надомест *Секоја наредна 700 денари
  Извештај од сметка на банкомат на Халк Банка Без надомест
  Подигање на готовина на банкомат на Халк Банка Без надомест
  Подигање на готовина на банкомати на други банки во Р.М 3% мин. 200 денари
  Подигање на готовина на други банкомати во странство  Без надомест
  Подигање на готовина на шалтерите на Халк Банка Согласно генерална тарифа
  Подигање на готовина на шалтерите на други банки  3% мин. 200 денари
  Блокирање на картичка по барање на клиент преку хелп 24,емаил или писмено Без надомест
  Деблокирање на картичка по барање на клиент преку хелп 24, емаил или писмено 200 денари
  Сетирање на пин  Без надомест
  Промена на пин на шалтер 150 денари
  Активна камата на пречекорување, казнена камата за пречекорување над дозволено салдо на сметка, пасивна камата Согласно одлука за каматни стапки

  Прашања

  Прашања

  Како може да се  аплицира за Visa Platinum картичката?

  Може да аплицирате онлине преку веб страната на Халкбанк или во најблиската филијала да ја поднесете апликацијата.

  Како може да ги користам привилегиите на Премиум клубот со Visa Platinum картичката?

  Премиум клубот претставува уникатна програна на Халкбанк во соработка со своите партнери со цел овозможување поголема вредност. Со прикажување на картичката Visa Platinum Ви се обезбедени дополнителни привилегии и попусти на уникатни продажни места. Потребно е да ја покажете Вашата Visa Platinum пред да побарате фискална сметка.

  Дали со картичката Visa Platinum е овозможен Lounge Key пристап?

  Со самото врачување на картичката  на клиентот му е овозможен Lounge Key пристап Повеќе информации кои  аеродроми се вклучени во програмата и условите за користење погледнете на следниот линк:

  https://www.loungekey.com/visacisseeloungeprogram

  Халкбанк АД Скопје на своите корисници на Visa Platinum им овозможува пристап во Lounge Key аеродромските ресторани, додека трошокот за посета во Lounge Key е на страна на  корисникот.

  Visa Platinum дебитната картичка е бесконтактна до кој износ може да се направи бесконтактна трансакција?

  ПИН авторизација и авторизација со личен потпис не е потребна за трансакции лимитирани до 2.000,00 мкд или до лимитот за бесконтактно плаќање поставен нa терминалот кој прифаќа бесконтактни картички.

  Важност на картичката?

  Валидноста на картичката е 3 години со можност за реиздавање.

  Зошто во странство ми беше наплатена провизија за повлекување готовина од АТМ со VISA Platinum картичката?

  Како една од карактеристиките на VISA Platinum картичките е можноста за повлекување готовина од АТМ во странство без провизија. За овие трансакции Халкбанк А.Д Скопје не ги задолжува со провизија своите клиенти, но има случаеви каде банката опслужувач на АТМ-от наплаќа провизија за користење на нивниот уред. При повлекување готовина на АТМ во странство доколку се наплаќа провизија од странската банка на самиот екран ќе Ви биде прикажана порака со износот и дека ќе бидете задолжени доколку ја процесирате трансакцијата.

  Ако сакате да го избегнете овој трошок , откажете ја трансакцијата и обидете се на друг АТМ од друга банка опслужувач.


  Биди информиран за

  ПОТРОШУВАЧКИ
  КРЕДИТИ

  Кажи ја Твојата потреба!

  Биди информиран за

  ДЕТСКО
  ШТЕДЕЊЕ

  Штеди за твоите деца

  Оди на

  Е-банкарство

  Прави Банкарски трансакции
  од секаде!

  Copyright 2014 HALKBANK АД Скопје. Сите права задржани. | Политика за приватност | Политика за колачиња