Општествено активни, корпоративно одговорни

Како дел од ова општество, Халкбанк создаде вредности кои го унапредуваат секој аспект од општественото живеење. Овие вредностите се базираат на општествените состојби и процеси во социјалниот и културниот живот, кои на секој можен начин се обидуваме да ги поддржиме и да помогнеме во нивното етаблирање на повисоко ниво во општествениот живот.

Дел како наша одговорност и обврска кон заедницата, но многу повеќе како наше верување, филозофија што може да го промени животот, да даде дополнителен квалитет и да отвори нова перспектива, општествената одговорност и ангажираност однос кон заедницата за нас подразбира предизвикување и создавање позитивни промени. Произлезено од ваквото верување создадовме практика на корпоративна одговорност во форма на поддршка на различни културни, образовни и спортски проекти и настани. Заложбата за промоција на овие вредности е во согласност и со нашата  корпоративна платформа  „Важни се луѓето“, со која на секого му се оддава признание како на важен поединец.

Едно од нашите силни убедувања е дека спортот создава трајни придобивки, за сите генерации. Токму затоа ние сме и еден од најголемите поддржувачи на спортот, со што влијаеме на ширење на здравите животни навики кои носат добро како за секој поединец, така и на заедницата во целина, и затоа и мобилна апликација HalkEco е во насока на промовирање на спортот и здравиот живот. Соодветно на своите уверувања, Халкбанк е поддржувач на машката и женската македонската ракометна репрезентација. Препознавајќи и признавајќи ги темелите на спортскиот успех, посветеност, натпреварувачки дух и тимска работа, банката се поистоветува со истите и го гради и сопствениот успех.

Освен во делот на спортот, ХалкБанк е голем поддржувач и на културата во земјата бидејќи таа, заедно со спортот, е најдобар амбасадор на секоја земја. Традицијата е еден од најцврстите столбови на една заедница а една од најдолгите традиции во Македонија што остава видливи траги и на меѓународно поле има Интернационалниот фестивал на филмска камера „Браќа Манаки“. Халкбанк низ годините ја дава поддршката на овој фестивал со што го дава својот значаен придонес за развојот на филмската уметност. Тука се и низа други културни манифестации чија вредност ја препознаваме и со задоволство ја истакнуваме.

Нашата корпоративна платформа “Важни се луѓето” е извор за многу наши активности и мотив за дејствување во општествените сфери. Но токму заради значењето на луѓето, сите граѓани и давањето на поголемо значење на секојдневните животни текови, ги реновиравме мостовите во Градскиот парк и изградивме зелено катче за сите возрасти во ТЦ Лептокарија. Се вклучуваме и во разни организирани платформи за помош на социјално загрозени категории низ разни начини на поддршка од страна на нашата банк и персонал.

Нашето внимание останува фокусирано на сите општествените појави и следење на состојбите што нè опкружуваат. Врз основа на ова реагираме, покренуваме иницијативи, организираме пошироки акции и ја градиме нашата општествена одговорност, со цел да помогнеме и да предизвикаме позитивна промена во заедницата или кај поединецот, затоа што за нас навистина и најмногу важни се луѓето.

Copyright 2014 HALKBANK АД Скопје. Сите права задржани. | Политика за приватност | Политика за колачиња