Општи информации

Општи информации

Искористете ја предноста од идеалните услови за потрошувачки кредит на Халкбанк А.Д.Скопје  прилагоден на вашите потреби, наменет за членови на УПОЗ. Не пропуштајте ја оваа неодолива можност за кредит со поволни услови и атрактивни каматни стапки. Искористете ги ниските трошоци за кредит со каматна стапка од 7% и рок на отплата до 95 месеци! Се што треба да направите е да ја посетите најблиската филијала на Халкбанк А.Д.Скопје .

Предности

Предности

Халкбанк АД Скопје ви нуди атрактивни каматни стапки во текот на целиот рок на отплата на кредитот погоден за постоечките клиенти како и за сите идни клиенти.

Услови за кредит

Услови за кредит

 • Износ: до 900.000 МКД
 • Максимален рок: до 95 месеци
 • Каматна стапка: 7% фиксна каматна стапка за првата година, за остатокот на периодот  8,75% варијабилна каматна стапка (референтната стапка за пресметување на стапката на законската казнена камата која во моментот на склучување договор изнесува 3,25% зголемена за 5,5 пп) (СВТ 9,08%).
 • Провизија за обработка на кредитот: 1,50%  еднократно при одобрување
 • Трошоци за кредитот:
  • 350,00 мкд  - проверка во Македонско кредитно биро  (надоместот се наплаќа пред исплата на кредитите и не се наплатува за одбиени и откажани барања),
  • 150 мкд апликација за кредит
  • меничен бланкет и нотарска заверка на меница по одлука на К.О
 • Кредитна способност: согласно месечните примања
 • Обезбедување: без жиранти

Прашања

Често поставувани прашања

Кои се поволностите од овој тип на кредит?

Почитувани, Во соработка со синдикатот на УПОЗ направивме одлични услови за Вас, со каматна стапка од 6,4%, кредитна способност од ½ од Вашите примања, пониски трошоци за обработка на кредитот, флексибилност во обезбедувањето и брзина во исплата на кредитот. Доколку имате потреба од поголем износ на кредит со кој ке се направи рефинансирање на Вашата кредитна изложеност во другите банки како и на вашата фамилија би можеле да ги погледнете условите на нашиот Хипотекарен кредит.

Биди информиран за

ДЕТСКО
ШТЕДЕЊЕ

Штеди за твоите деца

Земи ја твојата

КРЕДИТНА КАРТИЧКА

Ти плаќаш,
Ние те наградуваме со бонус!

Оди на

Е-банкарство

Прави Банкарски трансакции
од секаде!

Copyright 2014 HALKBANK АД Скопје. Сите права задржани.